Ulike begivenheter og turneringer

Ulike begivenheter og turneringer

4649004052_fd58d19391Mange blandinger, utallige muligheter

Siden multisport er en blanding av ulike øvelser og sportsgrener, er det utrolig hvor mange ulike kombinasjoner man kan komme på. Mange utøvere velger å drive med flere typer mangekamp samtidig, særlig gjelder dette sjukamp og tikamp, samt ulike triatlondistanser. Vi skal ikke liste opp alle de forskjellige turneringene som eksisterer, men enkelte av dem er vel verdt å nevne.

Olympiske leker

OL er en gigantisk begivenhet i seg selv, uansett om det er vinter-OL eller sommer-OL. Friidrett lever i beste velgående året rundt, bare i litt ulike former. Skiskyting er å finne på alle norske TV-er hver gang det er vinter-OL som er i gang. Ellers er det sommer-OL som gjelder, med utallige fryktelig tøffe øvelser som skal gjøres og utallige mestere som skal kåres. Dessverre er OL kun hvert andre år, og vi må se oss nødt til å vente hele fire år mellom hvert sommer-OL.

Triatlon

Av alle multisporter er det nok triatlon som er den mest utbredte, og det er derfor triatlon som tilbyr flest begivenheter og turneringer i året. Hawaii Ironman World Championship er en årlig konkurranse der de mest hardbarkede triatlonløperne konkurrerer. Nå er kanskje ikke Hawaii like ekstremt som Norge og Norseman Extreme Triathlon, men det er en gigantisk begivenhet som tiltrekker seg tusenvis av interesserte tilskuere. Enduroman er blant de farligste begivenhetene, der deltagerne må svømme tvers over den engelske kanalen og komme seg fra London til Paris. Kun 14 deltagere har noen gang fullført løpet – rekorden er på litt under 40 timer! De seneste årene har Paratriathlon også blitt en godkjent øvelse for handikappede. Fra og med OL 2016 er dette en offisiell olympisk sportsgren!

Mangekamp

Femkamp, sjukamp, tikamp – de mest klassiske øvelsene som eksisterer vil nok aldri gå av moten. De vil utvikle seg med tiden og opprettholde den samme høye standarden som har vært tilstede i over 2000 år. Norge avholder flere konkurranser og begivenheter i mangekamp hvert år. De mest populære er selvsagt Norgesmesterskapet og Ungdomsmesterskapet. Dette er også de mest prestisjefulle pokalene man kan vinne her i landet, om man ikke regner med den ekstreme triatlonvarianten. Turneringer i mangekamp blir organisert både på lokalt og nasjonalt nivå – mange av dem er i tillegg åpne for publikum og hvem som helst kan skrive seg på. Løpe, svømme og sykle for veldedighet, for eksempel. Slike løp avholdes ofte. Hold deg oppdatert på NFIFs hjemmesider, så vil du aldri gå glipp av den neste store begivenheten i mangekamp.

Militært VM

En litt spesiell begivenhet som avholdes hvert fjerde år er det Militære VM. Her får soldater, generaler og andre militære idrettsfolk konkurrere i en rekke olympiske sporter for deretter å finne ut hvem man bør passe seg for. Russland ligger først på alle militære medaljetabeller – kanskje en ekstra grunn til å være redd for den russiske bjørnen? Der vanlige atleter konkurrerer i triatlon og mangekamp med spesielt utstyr, må militæret hoppe rundt med militært utstyr og militære klær. Men så skal jo de beskytte oss, også!