Skader i multisport

Skader i multisport

Kroppen – et fantastisk verktøy

strainMenneskekroppen er unik. Den er godt tilpasset til alle mulige hendelser og omgivelser, og så fort du flytter et menneske til et helt nytt sted vil han eller hun straks begynne å tilpasse seg på nytt. Nettopp derfor er vi den dominerende arten her på planeten. Samtidig er ikke kroppen udødelig, og den tåler ikke alt – dette vet idrettsfolk av egen erfaring. For når man driver med en krevende sport, spesielt multisport der mange ulike deler av kroppen strekkes til det ytterste, må man forberede seg på skader. Ved uhell og stygge fall kan man brekke bein og punktere lunger, men det er sjeldent man får såpass varige merker. Heldigvis har vi moderne medisin som alltid står parat til å få folk på beina så raskt som mulig.

Gi kroppen tid

Når man har påført seg en skade, uansett hvor stor, må man ta det rolig og bevege seg så lite som mulig. Snakker vi strekkskader og lignende kan det lønne seg å bevege på kroppen på dagtid for å få blodet til å pumpe, men ved brudd og styggere uhell blir man ofte fastspikret til senga. For mange betyr dette en gyllen mulighet til å gjøre noe helt annet, noe man ikke har gjort på en stund. Velg et nettsted på norskcasinoonline.com og ta noen runder på norske spilleautomater, eller les en bok/hør på en lydbok. Gå igjennom gamle bilder og se om du kan printe ut et fotoalbum, eller ring gamle familiemedlemmer og bekjente du ikke har snakket med på en stund – Skype gir deg muligheten.

Vitaminer – viktig!

Hvorfor ikke gi kroppen en hjelpende hånd når den er skadet? Det finnes flere gode vitaminer, mineraler og andre kosttilskudd som kan hjelpe kroppen din med å hele seg selv – be en av dine venner stikke innom apoteket neste gang han eller hun kommer på besøk, der vil man alltid få tips til forebygging av treningsskader.