Mentale forberedelser før en konkurranse

Mentale forberedelser før en konkurranse

Multisport – idretten for de hardbarkede

mental-träningDet snakkes veldig mye om å holde seg i form, om å trene, tøye, løpe og drive med sport. Den fysiske helsen er selvfølgelig utrolig viktig om man vil forbedre helsa eller drive med idrett, men hva med det mentale bak enhver konkurranse? Mentale forberedelser før en konkurranse er minst like viktig som alt annet – man kan være veltrent og i god helse, men uten å være forberedt vil man neppe vinne noe som helst. Ja, uten å være selvsikker, dyrke konkurranseevnen og sette høye mål vil man aldri oppnå noe som helst. Spør en hvilken som helst utøver innen multisport, spør alle som driver med en type sport, og de vil alle bekrefte at den mentale forberedelsen er helt sentral i enhver konkurranse.

Forbered deg på å vinne

Det finnes mange ulike tips og triks om hvordan man skal forberede seg på å vinne. Driver du med multisport, også kalt mangekamp, må du gjøre deg klar til å ikke gi opp der de fleste hopper av. Fortsette til slutten, selv når kroppen verker. Hold gevinsten i tankene, hold medaljene i fokus, så vil du klare deg igjennom de største utfordringene. En annen viktig ting er å ikke gjøre fysisk aktivitet når man gjør mentale forberedelser – kroppen må få slappet av mens hjernen jobber for fullt. Spilleautomater med sport i fokus er populære blant diverse utøvere, spesielt titler som Olympic Winners og Go for Gold. Når du spinner hjulene og gullmedaljene flyr forbi, må du holde fokuset på gevinsten. Her slapper kroppen av, mens hjernen bygger opp forventninger og kjenner konkurranseevnen sige inn. Samtidig kan du vinne stort, les bare hva http://www.casinovinnere.com/ har å si om emnet.

Video som motivasjon

Mange titter også på motiverende videoklipp før de setter i gang med noe – YouTube har en rekke slike videoer på plass. Disse vil få adrenalinet til koke, de vil få hjernen til å se målene sine klart og tydelig, du vil kjenne positivitet og et driv til å vinne. Når de største stjernene snakker om sin motivasjon, om hvordan de oppnådde sine drømmer, vil deres tankesett smitte av på deg.