Mangekamp: Sykling

Mangekamp: Sykling

Triatlon er en en type mangekamp, eller multisport som det også kalles. Konkurransen består av løping, svømming og sykling og går på tid. Distansene varierer inne de forskjellige grenene, og det stilles store krav til utøverne. De må mestre alle tre grenene i tillegg til å være i særdeles god form. Syklingen er etappe nummer to i triatlon. Ettersom alt foregår på tid bør sykkelen være aerodynamisk, men komfort er også viktig, siden distansene kan være ganske lange. I sprint, den korteste distansen, er sykkelløpet 20km. I fulldistanse, som i Ironman-løpet, er distansen 180km, noe som kan gi lår og legger ganske store utfordringer.

Sykling som en del av mangekamp er ikke begrenset til triatlon – multisport defineres som en konkurranse som foregår sammenhengende med flere forskjellige sportgrener, og hvilke grener som inkluderes avhenger av terrenget. Sykling kan foregå i flere ulike terreng, og kan by på forskjellige utfordringer og muligheter for å utfordre seg selv og presse kroppen.cykla

Det er imidlertid ikke nødvendig å delta i konkurranser for å drive multisport. Flere sportsklubber har team hvor du kan trene multisport for treningens egen skyld, og flere steder kan du finne treningsopplegg for sykkel som kan forberede deg til konkurranse, enten det er sammen med andre eller bare mot deg selv.