EM Triathlon Estland

EM Triathlon Estland

Fortsatt ikke OL-sport

triathlonDet var et sviende nederlag for triatlon-fans da vintertriatlon ble nektet å være med på OL-programmet under de seneste lekene i Sochi, Russland. Forbundet ga seg ikke, og prøvde forgjeves å få sporten inn i programmet til det neste Vinter-OL i Sør-Korea. På nytt måtte vi se oss slått, dessverre – snowboard big air og en ekstra kjedelig variant av curling fikk derimot være med. Latterlig, men vi får bare leve med det. Kampen fortsetter dog, og forhåpentligvis vil Beijing 2022 bli det første OL der triatlon får en verdig plass i programmet. Samtidig har vi fortsatt både NM, EM og VM å se frem til med jevne mellomrom, altså er det mer enn nok action å kose seg med i tiden som kommer. Nå nettopp var det jo EM i Estland igjen, og selv om ingen norske atleter kjempet seg til gullmedaljen var det fortsatt en spennende konkurranse å følge med på.

EM i Otepää, Estland

Rett etter nyttår reiste en rekke vintertriatlon-utøvere til det baltiske landet Estland for å konkurrere om tittelen som europamester. Dessverre klarte ikke norske utøvere å ta pallplass i år, det var ganske uforventet, men slikt får man bare leve med. Vi alle savner Borghild Løvset, hadde hun fortsatt vært aktiv ville vi nok vunnet – som vanlig når hun var på sitt beste. Nå som de legendariske norske jentene er borte, har russerne tatt over dominansen. Under årets EM i januar var det Olga Parfinenko, en av Borghilds gamle rivaler, som tok seg til toppen. Også på andreplassen kom en russisk kvinne, den lovende Yulia Surikova. Beste europeer var Romana Slavinec fra Østerrike som kapret til seg tredjeplassen på pallen. Parfinenko var soleklar favoritt før EM, nå som Løvset har lagt karrieren bak seg og valgt å fokusere på privatlivet. De som satset pengene sine på at Surikova ville ta en pallplass kunne derimot håve inn store gevinster, en slik strålende innsats var vanskelig å forutse. Mange nordmenn velger jo å tippe på vintertriatlon, og på norske casinoer kan man finne nettsider hvor det er lett å satse penger på denne typen arrangementer. Så lenge man holder et øye med nyhetene fra sporten er det fullt mulig å mangedoble innsatsene sine.

Bjerkseth og Monsen – norske håp

Selv om Norge har hatt mange legendariske triatlonutøvere gjennom tidene, må vi krysse alle våre fingre og tær for to veteraner i sporten for øyeblikket. Det er dessverre ikke så mange andre å velge mellom – Øyvind Bjerkseth og Kristian Monsen holder fortsatt på, og kjemper til siste slutt hver gang et mesterskap er i gang. Under EM i Estland var Bjerkseth beste nordmann med en femteplass, mens tre russere invaderte alle tre pallplasser.